Dolgu Sonrası Simetri Bozuklukları Nasıl Düzeltilir?

Irmak Yeşildağ

Kayıtlı Üye
Dolgu işlemleri son yıllarda yüz hatlarını belirginleştirmek ve gençleşmek isteyen kadınların en çok tercih ettiği yöntemlerden biri haline geldi. Ama her zaman mükemmel sonuç elde edilmeyebiliyor. Araştırmalarımda gördüm ki, bazı kişiler dolgudan sonra asimetrik görünüm yaşayabiliyor. Dudakların bir tarafının daha hacimli olması, yanaklarda eşitsizlik ya da çene hattında orantısızlık gibi sorunlar ortaya çıkabiliyor.

Bunun birkaç nedeni olabiliyor: Dolgunun yanlış noktaya enjekte edilmesi, kullanılan malzeme miktarının dengesiz olması ya da kişinin yüz yapısındaki doğal asimetrinin daha belirgin hale gelmesi. Hatta bazen ödem ve şişliğin inmemesi de ilk etapta simetri bozukluğu gibi algılanabiliyor.

Düzeltilmesi için birkaç yöntem var. Eğer ödem kaynaklıysa genelde birkaç hafta içinde kendiliğinden toparlanıyor. Ancak dolgu miktarı gerçekten fazla veya yanlış noktaya yapılmışsa, hyaluronidaz enzimi ile dolgu eritilebiliyor ve ardından yeniden, doğru bölgeye enjekte edilerek simetri sağlanabiliyor. Daha küçük asimetrilerde ise rötuş seanslarıyla denge kurulabiliyor.

Benim merak ettiğim şu: Dolgu sonrası simetri problemi yaşayan kadınlar, nasıl bir yol izlediniz? Eritme işlemi mi tercih ettiniz yoksa küçük dokunuşlarla düzelttirmek daha mı başarılı oldu?

Dudak dolgusu sonrası üst dudağımın sağ tarafı daha şiş görünüyordu. Doktorum bunun ödem olduğunu söyledi ve 2 hafta beklememi istedi. Gerçekten de şişlik indiğinde simetri normale döndü. Panik yapmamak önemliymiş.

Oyla 0
Benim yanak dolgularımda bariz asimetri oldu. Tek taraf daha dolgun görünüyordu. Doktorum hyaluronidaz ile fazla olan kısmı eritti, sonra yeniden küçük dozlarla düzenledi. Şimdi çok daha doğal görünüyor.

Oyla 0
Dolgudan sonra dudağımın bir kısmı yamuk duruyordu. İlk başta ödem sandım ama geçmeyince rötuş seansına gittim. Doktor az miktarda ekleme yaptı, denge sağlandı. Küçük düzeltmelerle sorun çözülebiliyor.

Oyla 0
Bende çene hattında asimetri oldu. Doktorum önce beklememi söyledi çünkü dolgu otururken farklılık olabiliyormuş. Bir ay sonra küçük bir ek enjeksiyon yaptı, yüzümün simetrisi düzeldi.

Oyla 0
Benim deneyimim kötüydü, dudak dolgusu çok dengesiz oldu. Eritme işlemi yaptırdım ve sıfırdan tekrar dolgu uygulandı. Bu sefer daha iyi bir sonuç aldım. Bence böyle durumlarda doğru uzmanı bulmak her şeyden önemli.

Oyla 0
Geri
Üst Alt