Dolgu Sonrası Şişlik Normal Mi, Ne Zaman Geçer?

Funda Aytar

Kayıtlı Üye
Dolgu yaptırdıktan sonra aynaya bakınca yüzümdeki şişlik beni biraz endişelendirdi. Doktor bunun normal olduğunu söyledi ama şu anda tam olarak “ne kadar normal” emin değilim. Özellikle işlem yapılan bölgelerde hafif bir gerginlik ve ödem hissi var. Görüntü çok rahatsız edici değil ama sabahları uyanınca daha belirgin oluyor.

Soğuk uygulama yapmam söylendi ama ne kadar süreyle ve hangi sıklıkta yapılması gerektiğini tam bilmiyorum. Ayrıca yüzüme krem ya da makyaj yapmak için ne kadar beklemeliyim, onu da sormayı unuttum. Şişliğin tamamen inmesi kaç gün sürüyor? Bazı arkadaşlarım 2-3 günde geçtiğini söylüyor, bazıları ise bir haftayı bulduğunu.

İlk defa yaptırdığım için bu süreci doğru geçirmek istiyorum. Görünüşümün doğal haline dönmesi ne kadar zaman alıyor merak ediyorum.

Siz de dolgu sonrası şişlik yaşadınız mı?

Ne kadar sürede indi ve bu süreci hızlandırmak için neler yaptınız?

İlk gün bende de epey şişlik olmuştu. Buz uygulaması çok fark ettiriyor ama direkt cilde temas ettirmemeye dikkat et. Üçüncü günde gözle görülür şekilde azalmıştı.

Oyla 0
Sabahları şişliğin daha belirgin olması normal, gece yatarken ödem birikiyor. Yüksek yastıkta uyumak işe yarıyor. Benimki beşinci gün tamamen indi.

Oyla 0
İlk 48 saat en zor kısım, sonra hızla düzeliyor. Soğuk kompres dışında hiçbir şey yapma. Ben bir hafta sonra yüzümün tam oturduğunu fark ettim.

Oyla 0
Şişlik 3-4 gün sürdü, morarma olmadı. Buzdan çok su içmek faydalı oluyor, vücut ödemi atıyor. Sıcak duş ya da spor yapmamaya özen göster.

Oyla 0
İlk gün paniğe kapılmıştım ama üçüncü gün aynada fark barizdi. Şişlik indiğinde dolgu çok daha doğal duruyor. Sabır gerçekten önemli bu süreçte.

Oyla 0
Geri
Üst Alt