Erkekler En Çok Hangi Estetik İşlemleri Yaptırıyor?

Hakan Hacıoğlu

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda çevremde estetik işlemlerle ilgili konuşmaların arttığını fark ediyorum. Eskiden bu konular daha çok kadınlarla ilişkilendirilirdi ama artık erkekler arasında da oldukça normalleşmiş gibi duruyor. Ben de merak edip biraz araştırmaya başladım ama karşıma çıkan bilgiler çok dağınık. Kimi botokstan bahsediyor, kimi saç ekiminden, kimi ise burun estetiğinin erkeklerde çok yaygın olduğunu söylüyor.

Açıkçası benim kafamı kurcalayan şey şu: Erkekler gerçekten en çok hangi işlemleri yaptırıyor ve bunun nedeni ne? Yaşlanma belirtilerini azaltmak mı, daha dinç görünmek mi, yoksa tamamen özgüvenle mi ilgili? Özellikle “doğal durur mu” endişesi erkeklerde daha baskın gibi geliyor bana. Kimse yüzünün değiştiğinin bariz şekilde anlaşılmasını istemiyor.

Bir de işin sosyal tarafı var. İş hayatında, sosyal çevrede ya da özel hayatta bu işlemler nasıl karşılanıyor? Gizli gizli mi yaptırılıyor yoksa artık açık açık konuşulan şeyler mi? İnternette okuduklarım ile gerçek hayatta duyduklarım arasında fark var gibi hissediyorum.

Bu konulara uzaktan bakan ama bilgi edinmek isteyen biri olarak, işi gerçekten yaşayanların yorumları benim için daha değerli.

Sizce erkeklerin en sık tercih ettiği estetik işlemler hangileri ve bunun arkasındaki asıl motivasyon ne?

Benim çevremde en yaygın olan açık ara saç ekimi. Özellikle 30’lu yaşlardan sonra erkeklerin büyük kısmı bu konuyu ciddi şekilde düşünüyor. Onun dışında botoks da sanıldığından daha yaygın ama çoğu kişi bunu dile getirmiyor. Daha dinç ve yorgun görünmemek asıl motivasyon gibi geliyor bana.

Oyla 0
Ben estetikle ilgilenmeye başlayınca fark ettim ki erkekler en çok “fark edilmeden yapılan” işlemleri tercih ediyor. Botoks, dolgu, cilt gençleştirme gibi küçük dokunuşlar çok popüler. Kimse yüzünün değişmesini istemiyor, sadece daha iyi görünmek istiyor. Bu yüzden minimal işlemler öne çıkıyor.

Oyla 0
Araştırmalarıma ve gözlemlerime göre erkeklerde ilk sırada saç ekimi var. Sonrasında botoks, göz altı ışık dolgusu ve cilt gençleştirme işlemleri geliyor. Erkekler genelde “doğal kalsın” yaklaşımıyla hareket ediyor. Amaç değişmek değil, daha iyi bir versiyonuna ulaşmak.

Oyla 0
Burun estetiği de erkekler arasında yaygın ama genelde fonksiyonel sebeplerle başlıyor. Estetik kısmı ikinci planda geliyor. Onun dışında yüz hatlarını değiştiren işlemlerden çok, yorgunluk izlerini azaltan uygulamalar tercih ediliyor. Bu da erkek bakış açısını biraz özetliyor aslında.

Oyla 0
Bence erkeklerin estetikle olan ilişkisi daha sessiz ama oldukça yaygın. Kimse bunu yüksek sesle söylemiyor ama yaptıran çok. Özellikle iş hayatında daha enerjik ve bakımlı görünme isteği ciddi bir motivasyon. Bu yüzden küçük ama etkili işlemler öne çıkıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt