Son zamanlarda ürün alırken etiket okumaya başladım. Eskiden “erkekler için özel formül” yazıyorsa yeterdi ama artık anladım ki her yazılanda mucize yok. Bazı ürünler cildi ferahlatıyor derken kurutuyor, bazıları nemlendiriyor derken gözenek tıkıyor. O yüzden artık markadan çok içeriğe bakıyorum. Ama o kadar fazla isim var ki… Hyaluronik asit, niacinamide, retinol, çay ağacı yağı, E vitamini, aloe vera… hangisi ne işe yarıyor, hangisi erkek cildi için gerçekten gerekli emin olamıyorum.
Benim cildim karma, özellikle alın bölgesi yağlı ama yanaklar kuru. Nemlendiricilerde hyaluronik asit olanlar bana iyi geldi. Cildi yumuşatıyor ama yağlandırmıyor. Sakal bakımında da jojoba ve argan yağı en etkili içerikler gibi duruyor. Ama bazen bir ürünün içinde her şeyden biraz var, o zaman da tam tersi etki yapabiliyor.
Bir de fark ettim ki bazı ürünlerde alkol ya da fazla parfüm var, cildi hemen tahriş ediyor. Özellikle tıraş sonrası kullanılanlarda buna dikkat etmek şart. Artık alışverişte ilk işim “içerik listesine bakmak” oldu.
Siz ne düşünüyorsunuz?
Gerçekten erkek bakım ürünlerinde fark yaratan içerikler sizce hangileri?
Benim cildim karma, özellikle alın bölgesi yağlı ama yanaklar kuru. Nemlendiricilerde hyaluronik asit olanlar bana iyi geldi. Cildi yumuşatıyor ama yağlandırmıyor. Sakal bakımında da jojoba ve argan yağı en etkili içerikler gibi duruyor. Ama bazen bir ürünün içinde her şeyden biraz var, o zaman da tam tersi etki yapabiliyor.
Bir de fark ettim ki bazı ürünlerde alkol ya da fazla parfüm var, cildi hemen tahriş ediyor. Özellikle tıraş sonrası kullanılanlarda buna dikkat etmek şart. Artık alışverişte ilk işim “içerik listesine bakmak” oldu.
Siz ne düşünüyorsunuz?
Gerçekten erkek bakım ürünlerinde fark yaratan içerikler sizce hangileri?