Evde Saç Kısaltırken Hata Yapmamak İçin Nelere Dikkat Edilmeli?

Hande Toprak

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda kuaföre gitmek yerine saçımı evde kısaltmayı daha sık düşünür oldum. Hem her seferinde “bir tık alalım” deyip fazla kesilmesi can sıkıyor, hem de basit bir uç temizliği için randevu, yol, bekleme derken iş uzuyor. Ama işin açıkçası evde saç kesmek de gözümü biraz korkutuyor.

Daha önce makas elime alıp pişman olan çok kişi tanıyorum. Yamuk kesilen uçlar, asimetrik görüntüler, sonradan toparlanamayan katlar… Bunları gördükçe “acaba hiç bulaşmasam mı” diyorum. Ama öte yandan evde doğru şekilde yapılırsa çok da riskli olmaması gerektiğini düşünüyorum. Özellikle sadece uçlardan almak istiyorsan.

En büyük sorun nereden başlayacağını ve ne kadar keseceğini kestirememek. Aynada düz gibi görünen saç kuruyunca bambaşka durabiliyor. Bir de saçın ıslak mı kuru mu kesilmesi gerektiği konusu var, herkes farklı bir şey söylüyor.

Evde saç kısaltırken küçük ama kritik detayları bilmek bence büyük fark yaratıyor. O yüzden gerçekten deneyimleyenlerin neler önerdiğini merak ediyorum.

Evde saç kısaltırken hata yapmamak için nelere dikkat edilmeli?

Ben saçımı mutlaka kuru kesiyorum. Islakken kesince kuruduğunda beklediğimden çok daha kısa oluyor. Ayrıca aynada değil, düz bir zeminde saçın duruşuna bakarak kesmek daha güvenli. Küçük küçük almak en önemli kural.

Oyla 0
Kesinlikle normal makasla kesilmemeli. Bir kere denedim, uçlar hemen çatallaştı. Saç makası çok fark ediyor. Bir de tek seferde kesmek yerine parça parça ilerlemek hatayı azaltıyor.

Oyla 0
Ben saçımı ortadan ayırıp iki yana eşit şekilde alıyorum. Önce çok az kesiyorum, sonra kontrol ediyorum. Acele edince hata kaçınılmaz oluyor. Sabır işi gerçekten.

Oyla 0
Dalgalı saçlıyım ve dalgalar kuruyunca farklı duruyor. O yüzden dalga halindeyken kesiyorum. Düzleştirip kesmek bende hep yamuk sonuç verdi.

Oyla 0
Az kesmek, doğru makas kullanmak ve saçın doğal haline göre kesmek en kritik noktalar. Evde saç kısaltılabilir ama “kontrol manyağı” gibi davranmak gerekiyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt