Evde Saç ve Sakal İçin Profesyonel Tıraş Makinesi Tavsiyesi – Kuaför Kalitesini Yakalayan Var mı?

Yunus Bülbül

Kayıtlı Üye
Selam arkadaşlar,

Uzun süredir düşünüyorum, artık kuaföre gitmek yerine saçımı ve sakalımı evde kendim yapmak istiyorum. Hem maliyet hem zaman açısından çok daha pratik olacak gibi. Ama işin en önemli kısmı doğru tıraş makinesi seçimi.

Bugüne kadar marketten aldığım uygun fiyatlı makinelerle idare ettim. Ama ne yazık ki hiçbiri uzun ömürlü olmadı. Motorları zayıf olduğu için saç keserken sürekli takılıyordu. Sakalda ise tahriş yaptı, hatta bazen bıyık hizalamak imkânsız hale geliyordu. O yüzden artık gerçekten kaliteli, kuaför kalitesine yakın bir makine almak istiyorum.

İnternette araştırma yaparken en çok karşıma çıkan markalar Wahl, Andis, Philips, Braun oldu. Özellikle Wahl ve Andis modellerini kuaförlerde gördüm. Çok güçlü makineler ama acaba ev kullanımı için fazla mı profesyonel olur diye tereddüt ediyorum. Philips Multigroom serisi dikkatimi çekti, çünkü tek cihazla saç, sakal, bıyık ve hatta burun kılları bile halledilebiliyor. Braun ise daha çok dayanıklılık konusunda övülüyor.

Benim saçım kalın telli ve çabuk uzuyor. Sakalım gür, bıyığım ise ince ve düzenli kesilmediğinde görüntüyü bozuyor. O yüzden bana hem güçlü hem de detaylarda hassas çalışabilen bir cihaz lazım. Şarj süresi de önemli çünkü her seferinde priz başında kullanmak istemiyorum.

Siz ne önerirsiniz? Evde kullanıp uzun süre memnun kaldığınız bir saç sakal makinesi var mı? Özellikle “kuaför kalitesi” denilen o net kesimi sağlayan bir model arıyorum. Fiyat biraz yüksek olsa da sorun değil, yeter ki uzun vadeli olsun. Tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Benim tercihim Wahl Super Taper oldu. Kuaförüm tavsiye etmişti. Gerçekten çok güçlü bir makine. Saçımı keserken hiç zorlanmıyor, kalın telli saçları bile rahat alıyor. Sakalda da iş görüyor ama biraz kaba olduğu için detaylarda zor oluyor. O yüzden bıyık için ekstra küçük bir düzeltici kullanıyorum. Dayanıklılığı çok iyi, 2 yıldır hiçbir sorun yaşamadım. Evde profesyonel his veren bir makine arayanlara öneririm.

Oyla 0
Ben yaklaşık 1 senedir Philips 5000 serisi kullanıyorum. Açıkçası evde kullanım için gayet başarılı. Çok fazla başlık seçeneği var, saç ve sakalı farklı boylarda kesebiliyorsunuz. Motoru kuaför makineleri kadar güçlü değil ama benim gibi orta kalın telli saçı olanlar için yeterli. Şarjı iyi gidiyor, kablosuz kullanım çok pratik. Özellikle evde düzenli bakım yapmak isteyenler için fiyat/performans ürünü diyebilirim.

Oyla 0
Benim saçım çok sert telli, sakalım da gür. Bir arkadaşımın önerisiyle Andis Fade Master aldım. Tam anlamıyla profesyonel bir makine. Motor gücü çok yüksek, saçta hiç zorlanmıyor. Sakalda da kullanılabiliyor ama biraz ağır olduğu için uzun süre elde tutmak yorucu oluyor. Dayanıklılığı konusunda çok güven veriyor. Fiyatı yüksek ama kuaför kalitesini evde isteyenler için birebir.

Oyla 0
Geri
Üst Alt