İpek Kirpik Taktırdıktan Sonra Nasıl Duş Alınır, Makyaj Yapılır Mı?

Azeri Kızı

Kayıtlı Üye
Kızlar selam! 🌸

İlk defa ipek kirpik yaptırdım ve gerçekten aynaya her baktığımda bayılıyorum. Ama ilk günden beri aklımda tek bir soru var: “Duş alırken, yüzümü yıkarken, makyaj yaparken bu kirpikler ne olacak?”

Uygulamayı yapan uzman “ilk 48 saat su değdirmemelisin” dedi. Ben de iki gün boyunca yüzüme su bile sıçratmadım! Ama üçüncü gün duş alırken panikledim; buhar kirpiklere zarar verir mi, şampuan köpüğü yaklaşsa ne olur derken resmen stres oldum.

Bir de makyaj konusu var… Rimel zaten yasak biliyorum ama far, eyeliner gibi şeyleri uygularken ne kadar dikkat etmek gerekiyor? Ben bir gün hafif eyeliner sürdüm, temizlerken birkaç kirpik gitti.

Şimdi duşta yüzümü suya nasıl tutacağımı bilemiyorum 😅

Siz nasıl yapıyorsunuz? İpek kirpikle duş almak ve makyaj yapmak gerçekten bu kadar riskli mi, yoksa sadece doğru yöntemleri mi bilmem gerekiyor?

Ben de ilk zamanlar aynı panik halindeydim. Artık duş alırken yüzümü doğrudan suyun altına sokmuyorum, başımı biraz geriye eğip akışı yukarıdan veriyorum. Buhar çok yakın olursa kirpikler yumuşuyor, dikkat etmek lazım. Ayrıca makyaj temizliğinde sadece pamuklu çubuk ve micellar su kullanıyorum.

İlk 2 gün su değdirmemek şart, sonrasında ılık suyla duş almanda sakınca yok. Ama kesinlikle şampuan ve saç kremi köpüğü göz çevresine gelmemeli. Ben yüzümü ayrı bir bezle temizliyorum, böylece kirpikler hiç zarar görmüyor. Rimel yerine şeffaf kirpik serumu kullanmak çok işe yarıyor.

Benim en büyük hatam yüzüme sıcak su tutmaktı. Kirpikler resmen yumuşadı, uçları kıvrıldı. Şimdi sadece soğuk suyla yıkıyorum ve duşta gözlerimi kapatıp başımı hafif yana eğiyorum. Far ve eyeliner sürüyorum ama yağsız ürünlerden seçiyorum. Böyle olunca kalıcılığı çok daha uzun oluyor.

İpek kirpikle makyaj yapmak mümkün ama dikkat istiyor. Ben farımı toz formda kullanıyorum, jel ürünler kirpiklere bulaşıyor. Duşta da mutlaka kirpikleri tarıyorum, suya temas ettikten sonra şeklini koruyor. Temizlikte acele etmemek en önemli şey bence.

Ben yoga yaptığım için sık duş alıyorum, o yüzden kirpiklerim çabuk dökülüyordu. Uzmanım su geçirmez maske kullanmamam gerektiğini söyledi, şimdi sadece yüzümü nazikçe silerek temizliyorum. Buhardan uzak durunca kirpiklerim 3 hafta dayanıyor. Yani dikkat edince sorun olmuyor.

Geri
Üst Alt