Karın Germe Sonrası İz Kalır Mı, İyileşme Süreci Ne Kadar Sürer?

Berilay

Kayıtlı Üye
Bu ameliyatı araştırırken en çok dikkatimi çeken şey iz konusu oldu. Herkes farklı söylüyor; kimisi “iz belli bile olmuyor” diyor, kimisi “ince bir çizgi kalıyor” diyor. Gerçek şu ki, karın germe ameliyatında iz kaçınılmaz ama yeri bikini hattında kalıyormuş, yani kıyafetle gizlenebiliyor.

Doktorlar genelde ameliyat sonrası ilk altı ayda izin pembe göründüğünü, bir yıl içinde solduğunu söylüyor. Eğer dikiş hattı düzgün iyileşirse iz çok belli olmuyormuş.

İyileşme sürecinde ise ilk hafta dinlenme, sonrasında yavaş yavaş hareket öneriliyor. Tam toparlanma 6–8 hafta arasında değişiyor. Yani sabır gerektiren bir süreç.

Ağrı, morluk ya da ödem ilk günlerde oluyormuş ama zamanla azalıyor.

Benim için önemli olan, o bölgenin tekrar sıkı görünmesi. İz elbette kalabilir ama özgüvenimin yerine gelmesi benim için daha kıymetli.

Gerçekten bu izler zamanla silikleşiyor mu, yoksa hep belirgin mi kalıyor?

İlk başta iz belirgindi ama altıncı ayda ciddi şekilde soldu. Şu anda bikini hattında belli olmuyor. Krem kullanmak çok fayda sağlıyor.

Oyla 0
Benim izim ilk başta kırmızıydı ama bir yıl içinde beyaz ince bir çizgiye dönüştü. Dikiş hattı düzgün yapılırsa estetik duruyor.

Oyla 0
Karın germe sonrası iz kalır ama zamanla solar. Ben bir yıl sonunda neredeyse fark edilmeyecek hale geldiğini gördüm. Güneşten korumak ve nemlendirmek çok önemli.

Oyla 0
Çözüm
İyileşme süreci zorlu ama sonuç buna değiyor. İlk haftalarda ağrı oldu ama üçüncü haftada yürüyüşe başladım. İz görünür değil artık.

Oyla 0
Ameliyatın ikinci haftasında dik durmak bile zordu ama sabırla geçti. Şu an sadece ince bir çizgi kaldı. Her şeye değdi diyebilirim.

Oyla 0
Geri
Üst Alt