Berilay
Kayıtlı Üye
Bu ameliyatı araştırırken en çok dikkatimi çeken şey iz konusu oldu. Herkes farklı söylüyor; kimisi “iz belli bile olmuyor” diyor, kimisi “ince bir çizgi kalıyor” diyor. Gerçek şu ki, karın germe ameliyatında iz kaçınılmaz ama yeri bikini hattında kalıyormuş, yani kıyafetle gizlenebiliyor.
Doktorlar genelde ameliyat sonrası ilk altı ayda izin pembe göründüğünü, bir yıl içinde solduğunu söylüyor. Eğer dikiş hattı düzgün iyileşirse iz çok belli olmuyormuş.
İyileşme sürecinde ise ilk hafta dinlenme, sonrasında yavaş yavaş hareket öneriliyor. Tam toparlanma 6–8 hafta arasında değişiyor. Yani sabır gerektiren bir süreç.
Ağrı, morluk ya da ödem ilk günlerde oluyormuş ama zamanla azalıyor.
Benim için önemli olan, o bölgenin tekrar sıkı görünmesi. İz elbette kalabilir ama özgüvenimin yerine gelmesi benim için daha kıymetli.
Gerçekten bu izler zamanla silikleşiyor mu, yoksa hep belirgin mi kalıyor?
Doktorlar genelde ameliyat sonrası ilk altı ayda izin pembe göründüğünü, bir yıl içinde solduğunu söylüyor. Eğer dikiş hattı düzgün iyileşirse iz çok belli olmuyormuş.
İyileşme sürecinde ise ilk hafta dinlenme, sonrasında yavaş yavaş hareket öneriliyor. Tam toparlanma 6–8 hafta arasında değişiyor. Yani sabır gerektiren bir süreç.
Ağrı, morluk ya da ödem ilk günlerde oluyormuş ama zamanla azalıyor.
Benim için önemli olan, o bölgenin tekrar sıkı görünmesi. İz elbette kalabilir ama özgüvenimin yerine gelmesi benim için daha kıymetli.
Gerçekten bu izler zamanla silikleşiyor mu, yoksa hep belirgin mi kalıyor?