Kışın Cilt Kuruluğunu Önlemenin En Etkili Yöntemleri Nelerdir?

Berivan Tonka

Kayıtlı Üye
Her kış aynı hikâye: dudaklarım çatlar, yanaklarım soyulur, cildim gerginleşir. Ne kadar krem sürsem de birkaç saat sonra sanki hiç sürmemişim gibi oluyor. Özellikle soğuk rüzgârda dışarı çıkınca yanaklarım acıyor.

Kışın cildimi korumak için neler yapmam gerektiğini o kadar araştırdım ki artık kafam karıştı. Kimisi “nem maskesi yap”, kimisi “yağ bazlı krem kullan” diyor. Bazı dermatologlar “fazla ürün sürme, bariyeri yıpratır” diyor. Hangisine inanacağımı şaşırdım.

Ben artık tek bir şey istiyorum: gerçekten işe yarayan yöntemler. Yani cildi hem nemli tutacak hem de tahriş etmeyecek.

Siz kışın cilt kuruluğunu önlemek için neler yapıyorsunuz? Denenmiş, işe yarayan tavsiyeleriniz var mı?

Ben duş süresini kısalttım ve sıcak yerine ılık su kullanıyorum. Bu bile cildimin nemini korudu. Ayrıca duştan çıkar çıkmaz vücut kremi sürüyorum.

Ben avokado yağıyla karıştırılmış krem kullanıyorum. Yağ bazlı ürünler nemi daha iyi hapsediyor. Özellikle gece yatmadan önce uygulayınca sabah yumuşacık oluyor.

Ben termal suyu çok sevdim. Gün içinde sıkıyorum, hem ferahlatıyor hem nem sağlıyor. Ofisteki kuru havada bile işe yarıyor.

Geri
Üst Alt