Kışın Diz ve Dirseklerim Kuruyor, En Etkili Nemlendirici Hangisi?

Gülcan Yıldız

Kayıtlı Üye
Her kış aynı problemle uğraşıyorum: diz ve dirsek bölgelerimde aşırı kuruluk. Ne kadar krem sürersem süreyim birkaç saat sonra cildim tekrar sertleşiyor. Hatta bazı zamanlar pul pul dökülme bile oluyor. Yazın bu kadar rahatsız etmiyor ama soğuk hava başlar başlamaz cildim resmen alarm veriyor.

Birçok nemlendirici denedim; losyon formundakiler kısa süre etkili oluyor, body butter olanlar da fazla ağır geliyor. Bazı ürünler ise yağlı bir tabaka bırakıyor, giyinirken bile rahatsız ediyor. Artık gerçekten etkili ama kalıcı nem sağlayan bir şey arıyorum. Özellikle diz ve dirsek gibi kalın derili bölgelerde işe yarayan ürün bulmak çok zor.

Bir arkadaşım “üreli kremler” önerdi, bir diğeri “vazelinle gece kapat” dedi. İkisini de denedim ama sonuç tam istediğim gibi olmadı.

Sizce kış aylarında kuruyan diz ve dirsekler için en etkili nemlendirici hangisi? Gerçekten uzun süre işe yarayan bir ürün var mı?

Ben Eucerin’in UreaRepair kreminden çok memnunum. Üre içeriği sayesinde cildi hem nemlendiriyor hem yumuşatıyor. Diz ve dirseklerdeki sertliği birkaç günde fark edilir şekilde azaltıyor.

Oyla 0
Ben klasik mavi kapaklı Nivea kullanıyorum. Kalın bir tabaka halinde sürüp çorap ve uzun kollu pijamayla uyuyorum. Sabah kalktığımda cilt yumuşacık oluyor. Düzenli kullanımda fark ediyor.

Oyla 0
Shea yağı bazlı ürünler çok etkili oluyor. The Body Shop’un vücut butteri bu konuda harika. Nemlendiriyor ama yapışkan his bırakmıyor. Özellikle kışın kurtarıcı.

Oyla 0
Ben diz ve dirseklerime saf badem yağı sürüyorum. Kremden daha etkili. Duştan sonra nemliyken uygularsan çok fark ediyor. Birkaç gün içinde sertlik tamamen gidiyor.

Oyla 0
Cilt bariyerini onaran kremler en kalıcı çözüm oluyor. Ben CeraVe Moisturizing Cream kullanıyorum. Üreli içerikler kadar yoğun ama cildi tahriş etmiyor. Her akşam sürüyorum, kuruluk kalmadı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt