Kışın Güneş Kremi Kullanmak Cildi Kurutur Mu?

Gülcan Yıldız

Kayıtlı Üye
Kış aylarında güneş kremi kullanma fikri bende hep biraz soru işareti yaratıyor. Zaten soğuk hava, rüzgâr ve kapalı ortamlar yüzünden cildim daha çabuk kuruyor. Üstüne bir de güneş kremi sürdüğümde sanki cildim daha da geriliyor gibi hissediyorum. O yüzden bazı günler “Zaten kış, bir şey olmaz” deyip atladığım oluyor. Ama sonra da içim rahat etmiyor.

Özellikle kışın cildim daha hassas oluyor. Yanaklarım kızarıyor, burun kenarlarım pullanıyor. Yazın kullandığım güneş kremleri kışın daha ağır ya da daha kurutucu gelmeye başladı. Bu da beni “Acaba güneş kremi cildimi kurutuyor mu?” diye düşündürüyor. Belki de sorun güneş kremi değil, benim yanlış ürünü kullanmamdır ama bunu ayırt etmek zor.

Bir yandan da güneşten tamamen korunmasız kalmak istemiyorum. Camdan gelen ışık, açık havada yapılan yürüyüşler derken kışın da az da olsa güneşe maruz kalıyoruz. Cildimi korumak isterken daha da kurutmak istemiyorum. Bu dengeyi nasıl kuracağımı gerçekten merak ediyorum.

Kış aylarında güneş kremi kullanmak cildi kurutur mu, yoksa doğru ürünle bu sorun önlenebilir mi?

Ben de kışın güneş kremi kullandığımda cildimin gerildiğini hissediyordum. Sonra fark ettim ki yazlık ürünleri kullanmaya devam ediyormuşum. Kış için daha nemlendirici içerikli bir güneş kremine geçince kuruluk sorunu büyük ölçüde azaldı.

Oyla 0
Bence sorun güneş kreminden çok altına sürdüğümüz ürünlerle alakalı. Kışın yeterince nemlendirmeden güneş kremi sürünce cilt daha çabuk kuruyor. Ben önce iyi bir nemlendirici, sonra güneş kremi kullanınca bu hissi yaşamıyorum.

Oyla 0
Dermatoloğum güneş kremlerinin tek başına kurutucu olmadığını, asıl farkın içerikte olduğunu söylemişti. Alkol oranı yüksek ürünler kışın cildi daha çok kurutuyor. Daha besleyici formüllere geçince sorunum çözüldü.

Oyla 0
Ben kışın her gün kullanıyorum ama SPF’i çok yüksek olmayan, daha yumuşak ürünleri tercih ediyorum. Yazlık ürünlerle kışlık ürünlerin aynı olmaması gerektiğini deneyerek öğrendim.

Oyla 0
Kışın güneş kremi sürmeyi bırakmıştım ama cildim daha da hassaslaşmıştı. Şimdi doğru ürünü bulunca hem kuruluk azaldı hem de cildim daha dengeli görünüyor. Doğru ürün gerçekten fark yaratıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt