Makyaj Yaptıktan Sonra Cildin Solgun Görünmesini Engelleyen Ürünler Hangileri?

Melek Şahin

Kayıtlı Üye
Makyaj yapıyorum ama bazen tam tersi etki oluyor; yüzüm daha solgun, daha yorgun görünüyor. Özellikle fondöten sürdükten sonra yüzümdeki doğal canlılık gidiyor. Allık sürsem bile bir süre sonra uçmuş gibi oluyor ve yüzüm sanki griye dönüyor.

Bu durum özellikle uzun günlerde daha belirgin oluyor. Gün ışığında değil de ofis ışığında cilt daha mat ve cansız durabiliyor. Belki yanlış ürün kullanıyorum, belki de doğru dokunuşları yapmıyorum.

Cildi daha canlı, sağlıklı ve taze gösteren ürünleri merak ediyorum.

Makyajdan sonra cildin solgun görünmesini engelleyen ürünler ve dokunuşlar sizce hangileri?

Benim için krem allık büyük fark yarattı. Toz allık gün içinde uçuyor ama krem allık ciltle daha iyi bütünleşiyor. Yüz daha canlı kalıyor. Özellikle şeftali ve gül tonları cildi anında canlandırıyor.

Oyla 0
Aydınlatıcıyı doğru yerde kullanmak solgunluğu çok azaltıyor. Ama çok simli değil, daha doğal ışıltı veren ürünler. Elmacık kemiğinin en üst noktasına az miktarda sürünce yüz daha sağlıklı duruyor.

Oyla 0
Fondöten seçimi çok önemli. Çok mat fondötenler bende cildi gri gösteriyor. Daha saten ya da doğal bitişli fondötenlerle yüzüm daha canlı görünüyor.

Oyla 0
Dudaklara biraz renk vermek bile yüzü toparlıyor. Bazen sadece nude ruj kullanınca yüz soluk kalıyor. Doğal bir tint ya da hafif pembe tonlar daha canlı gösteriyor.

Oyla 0
Gün içinde sabitleyici sprey kullanmak da işe yarıyor. Nem veren spreyler makyajı biraz canlandırıyor, mat ve yorgun görüntüyü kırıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt