Oje Tırnakları Zayıflatır Mı? Sürekli Oje Sürmek Gerçekten Zararlı Mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Talya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Talya

Kayıtlı Üye
Selam güzeller 😍

Uzun zamandır aklımda bir soru var: Sürekli oje sürmek tırnakları gerçekten zayıflatıyor mu?

Ben ojesiz dolaşamayan biriyim. Tırnaklarımda mutlaka bir renk olur; bazen sade nude tonlar, bazen de koyu kırmızı... Hatta itiraf edeyim, oje çıkmadan yenisini sürüyorum. Ama son birkaç aydır fark ettim ki tırnaklarım eskisi kadar güçlü değil. Daha kolay kırılıyor, uçları soyuluyor ve yüzeyi matlaştı.

Geçen gün bir arkadaşım “Biraz ara ver, oje tırnağın hava almasını engelliyor” dedi. Ama aklım karıştı çünkü tırnak gerçekten hava mı alıyor ki? 😅

Araştırınca öğrendim ki olay “hava almak” değilmiş. Asıl mesele oje ve asetonun kimyasal etkisi. Çok sık oje değiştirip güçlü asetonlar kullanınca, tırnağın üst tabakası inceliyormuş. Haliyle kuruma ve soyulma da kaçınılmaz oluyormuş.

Ben de artık haftada bir “oje detoksu” yapmaya başladım. Bir-iki gün boyunca tırnaklarımı tamamen boş bırakıyorum, sadece nemlendirici krem sürüyorum.

Ayrıca oje altına koruyucu baz sürmek büyük fark ettirdi; tırnaklarımın yüzeyi hem daha pürüzsüz hem de daha parlak görünmeye başladı.

Ama hâlâ emin değilim…

Siz ne düşünüyorsunuz kızlar?

Sürekli oje kullanmak gerçekten zararlı mı, yoksa doğru ürünlerle bu etkiyi dengelemek mümkün mü?

Ben yıllarca aralıksız oje kullandım, sonunda tırnaklarım resmen soyulmaya başladı. Doktor “aseton ve oje molası ver” dedi. Artık haftada 2 gün ojesiz bırakıyorum, badem yağıyla bakım yapıyorum, çok fark etti.

Oyla 0
Bence asıl suçlu oje değil, aseton. Güçlü formüller tırnağı kurutuyor. Ben asetonsuz çıkarıcıya geçtim, tırnaklarım yumuşacık oldu. Üstüne baz kat sürünce oje de tırnağa zarar vermiyor.

Oyla 0
Ben oje altına her zaman koruyucu baz sürüyorum. Hiç sorun yaşamıyorum. Asıl mesele tırnağı kimyasalla doğrudan temas ettirmemek. Haftada bir dinlendirmek de işe yarıyor.

Oyla 0
Sürekli kırılan tırnaklarım vardı, meğer fazla oje sürmektenmiş. Artık tırnak serumlarıyla nemlendirme yapıyorum. Tırnağı boş bırakmak gerçekten iyileştiriyor.

Oyla 0
Benim tırnaklarım ince telli gibi, hemen soyuluyordu. Şimdi tırnak sertleştirici baz kullanıyorum, üstüne oje sürüyorum. Hem daha uzun dayanıyor hem kırılma kalmadı. Önemli olan ürün seçimi bence.

Oyla 0
Geri
Üst Alt