Saçımı Kestirdikten Sonra Bakım Rutini Değişmeli mi?

Gülnur Çeçen

Kayıtlı Üye
Saçımı kestirdikten sonra eskiden kullandığım bakım ürünlerinin aynı etkiyi vermediğini fark ettim. Uzun saçtayken iyi gelen ürünler, kısa saçta saçımı ağırlaştırmaya başladı. Bu da beni bakım rutinimi tamamen gözden geçirmeye itti. Ama neyi değiştirmem gerektiği konusunda kararsız kaldım.

Saç kısaldıkça saç derisi daha görünür hale geliyor ve ürünlerin etkisi daha hızlı hissediliyor. Fazla ürün kullanmak saçın çabuk sönmesine ya da yağlı görünmesine neden olabiliyor. Öte yandan hiç bakım yapmamak da saçın cansız durmasına yol açıyor. Bu dengeyi kurmak zor olabiliyor.

Bakım rutininin saç uzunluğuna göre mi yoksa saç tipine göre mi değişmesi gerektiği kafamı karıştırıyor. Kısa saçta bakımın mantığı gerçekten farklı mı, yoksa aynı rutine devam etmek mi gerekiyor, bunu merak ediyorum.

Saç kesimi sonrası bakım rutinini değiştirmek gerçekten gerekli mi?

Bence kesinlikle değişmeli. Saç kısaldıkça kullanılan ürün miktarı azalmalı. Ben aynı ürünleri aynı miktarda kullandığımda saçım ağır ve sönük görünüyordu.

Oyla 0
Bakım rutini tamamen değişmese bile sadeleşmeli. Kısa saçta fazla ürün hemen kendini belli ediyor. Daha az ama doğru ürün kullanmak çok fark ediyor.

Oyla 0
Saç derisi daha ön plana çıktığı için deriye uygun ürün seçimi önem kazanıyor. Ben saç derime odaklanınca saçım daha sağlıklı görünmeye başladı.

Oyla 0
Uzun saç için kullanılan yoğun maskeler kısa saçta gereksiz olabiliyor. Ben haftalık bakımımı hafifletince saçım daha canlı durdu.

Oyla 0
Kesimden sonra kuaföre bakım önerisi sormak çok işe yarıyor. Kesime uygun ürünlerle devam edince saçın duruşu ciddi şekilde değişiyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt