Sararan Tırnaklar Nasıl Eski Haline Döner?

Gülsüm Bilir

Kayıtlı Üye
Son birkaç haftadır tırnaklarımda bir değişiklik fark ettim; eski o canlı, pembe tonu kayboldu. Artık sarımsı bir renk hakim ve ne kadar temizlesem geçmiyor. Özellikle açık renk oje sürdüğümde daha belirgin hale geliyor.

Artık oje molası verdim, tırnaklarım nefes alsın istiyorum. Ama sadece beklemek yeterli olur mu bilmiyorum. İnternette limonlu bakım, karbonatlı su, zeytinyağı gibi tarifler var. Kimi işe yarıyor diyor, kimi “sadece yüzey beyazlatır” diyor.

Ben tırnaklarımın hem rengi açılsın hem güçlensin istiyorum. Ama kimyasal bir şey kullanmak istemem.

Siz sararan tırnakları eski haline nasıl getirdiniz? Gerçekten işe yarayan bir doğal yöntem var mı?

Ben limon suyu + karbonat karışımını haftada 2 kez uyguluyorum. 10 dakika bekletip duruluyorum. Hem beyazlatıyor hem parlatıyor. Gerçekten etkili.

Oyla 0
Ben E vitamini yağı kullanıyorum. Hem rengi açıyor hem tırnağı besliyor. Özellikle gece yatmadan önce sür, sabaha fark ediyor.

Oyla 0
Ben baz oje kullanmaya başladıktan sonra tırnaklarım toparlandı. Sararmanın en büyük nedeni direk pigment teması. Artık oje sürdüğümde bile renk değişmiyor.

Oyla 0
Doğal yöntem olarak limon işe yarıyor ama dikkat et, fazla bekletirsen tırnağı kurutabilir. Haftada bir yeterli.

Oyla 0
Ben tırnaklarıma bakım yağıyla masaj yapıyorum. Kan dolaşımı artınca hem rengi açılıyor hem tırnak daha hızlı uzuyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt