Soğuk Sıkım Yağlar Saç Tellerinde Neden Daha Etkili Sonuç Verir?

Selma Uçar

Kayıtlı Üye
Saç bakımıyla ilgili çok şey denedim; maskeler, serumlar, keratin destekleri… Ama en çok ilgimi çekenlerden biri soğuk sıkım yağlar oldu. Araştırırken fark ettim ki uzmanlar özellikle soğuk sıkım yöntemle elde edilen yağların saç tellerinde daha etkili olduğunu söylüyor. Bunun sebebi, bu yağların ısıl işlem görmemesi ve içerdikleri vitamin, mineral ve yağ asitlerini kaybetmemeleriymiş.

Örneğin soğuk sıkım argan yağı, E vitamini açısından çok zengin ve saç tellerini besleyerek parlaklık veriyor. Hindistan cevizi yağı ise saçın nem dengesini sağlıyor, kırılmaları azaltıyor. Badem yağı ve jojoba yağı da saç köklerini güçlendirmede öne çıkan yağlar arasında. Normal rafine yağlarda bu besin değerleri azalıyor, dolayısıyla etkisi de daha sınırlı kalıyor.

Bir diğer önemli nokta da soğuk sıkım yağların saç teli tarafından daha kolay emilmesi. Ağır ve yapış yapış bir his bırakmadan, saçı besleyip onarıyorlar. Ayrıca düzenli kullanımda ısıdan, boyadan ve şekillendiricilerden zarar görmüş saçlarda ciddi toparlanma sağladığı söyleniyor.

Benim aklıma takılan şu: Düzenli soğuk sıkım yağ kullanan kadınlar gerçekten saç tellerinde belirgin bir fark gördü mü? Yoksa bu da diğer trendler gibi sadece kısa süreli bir etki mi yaratıyor?

Soğuk sıkım argan yağı kullanıyorum, farkı çok net gördüm. Saçım eskiden kuru ve kabarıktı, şimdi daha yumuşak ve kolay taranıyor. Düzenli kullanımda kırıkların azaldığını da fark ettim.

Oyla 0
Hindistan cevizi yağını bir arkadaşım önermişti, özellikle uçlara sürüyorum. Saçım daha az elektrikleniyor ve parlak görünüyor. Normal yağlardan çok daha hafif his bırakıyor, bu yüzden tercih ediyorum.

Oyla 0
Ben jojoba yağı kullanıyorum. Saç derime masaj yaparak uyguluyorum, dökülmelerim azaldı. Soğuk sıkım olduğu için etkisi daha hızlı oldu. Bence en büyük fark içeriğini kaybetmemesi.

Oyla 0
Badem yağını çocukluğumdan beri kullanırım ama soğuk sıkım versiyonuna geçince saçımda daha canlı bir görünüm oldu. Özellikle boya sonrası kuruluğu ciddi şekilde azalttı.

Oyla 0
Ben önce çok inanmadım ama düzenli kullanımda gerçekten fark etti. Soğuk sıkım yağ saç tellerine daha iyi nüfuz ediyor. Hem doğal his bırakıyor hem de saç şekillendirmeyi kolaylaştırıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt