Soğuk Su Yöntemi Oje Kurutur Mu? Deneyen Kadınların Gerçek Yorumları Neler?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Gizem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Gizem

Kayıtlı Üye
Kızlar selam! 💖

Geçen gün arkadaşım “ojeni sürdükten sonra elini buzlu suya sok, anında kuruyor” dedi. Başta inanmadım, ama merakıma yenilip denedim. Ojeyi sürdüm, 1 dakika bekledim, sonra ellerimi buz dolu bir kaba soktum. Soğuk resmen parmaklarımı uyuşturdu ama... sonuç inanılmazdı!

Oje gerçekten çok daha çabuk kurudu. Normalde 10–15 dakika beklerken bu yöntemle 2 dakikada taş gibi oldu.

Ama dikkat ettim, su çok soğuk olursa yüzeyde minik kabarcıklar oluşabiliyor. Ayrıca oje tam oturmadan suya sokarsan yüzeyi dalgalı oluyor. O yüzden sürer sürmez değil, en az 30–40 saniye bekleyip sokmak gerekiyor.

Benim için acil durumlarda hayat kurtarıcı bir yöntem oldu.

Ama herkesin deneyimi farklı, bazıları işe yaramadığını söylüyor.

Siz denediniz mi? Soğuk su gerçekten oje kurutuyor mu, yoksa sadece anlık bir etki mi yaratıyor?

Ben yıllardır bu yöntemi yapıyorum! Ojeyi sürdükten sonra 1 dakika bekliyorum, sonra ellerimi 2 dakika buzlu suda tutuyorum. Kuruma süresi ciddi şekilde kısalıyor. Sadece suyun çok soğuk olmamasına dikkat edin, aksi halde tırnak yüzeyi çatlıyor.

Oyla 0
Ben denedim ama çok işe yaramadı. Suyum yeterince soğuk değildi sanırım. Sonra içine birkaç buz daha attım, bu sefer gerçekten fark etti. Yine de o kadar uzun beklemek bazen üşütüyor 😅 ama acil durumlarda birebir.

Oyla 0
Benim tırnak yapım biraz kalın, o yüzden bu yöntem bende tam sonuç vermiyor. Yine de üst tabakanın kurumasını hızlandırıyor. Ben genelde soğuk suya ek olarak saç kurutma makinesinin soğuk ayarını da kullanıyorum, o zaman tam etkili oluyor.

Oyla 0
Ben sürekli bu yöntemi uyguluyorum. En iyi sonucu, ojeyi ince kat sürdüğümde alıyorum. Kalın sürdüğümde sadece üstü kuruyor, altı yumuşak kalıyor. Soğuk su gerçekten işe yarıyor ama doğru zamanlamayla!

Oyla 0
Soğuk su yöntemi kesinlikle işe yarıyor! Özellikle yazın buz dolu bir kaba elini sokmak çok ferahlatıcı bile oluyor 😍 Sadece ojeyi sürdükten hemen sonra değil, biraz sabitlendikten sonra denersen mükemmel sonuç veriyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt