Sonbaharda Artan Saç Dökülmesi Gerçekten Normal Mi?

Nihat Hancı

Kayıtlı Üye
Sonbahar aylarına girer girmez saç dökülmemin belirgin şekilde artması artık klasik hale geldi. Özellikle Eylül–Ekim aylarında duş almak neredeyse moral bozucu oluyor. Çevremdekiler “mevsimsel, normal” deyip geçiyor ama insan yine de rahat edemiyor. Çünkü dökülen saç sayısı az değil.

İnternette bakıyorum, “sonbahar dökülmesi” diye bir kavram var. Ama herkes için bu kadar yoğun mu oluyor, yoksa bu durum bazılarında başka bir sorunun habercisi mi emin olamıyorum. Eğer gerçekten normalse, ne kadar süreceğini bilmek isterim. Yok eğer normal değilse de erken önlem almak daha mantıklı olur diye düşünüyorum.

Sonbaharda yaşanan bu yoğun saç dökülmesi gerçekten çoğu erkek için normal mi?

Bence büyük oranda normal. Ben de her sonbahar aynı şeyi yaşıyorum. Genelde 1–2 ay sürüyor sonra azalıyor. Yıllardır böyle olduğu için artık çok panik yapmıyorum.

Oyla 0
Normal ama tamamen boşlanmamalı. Ben sonbaharda destek almaya başladım, dökülme daha kontrollü geçti. Hiçbir şey yapmadan geçmesini beklemek bazen süreci uzatıyor.

Oyla 0
Herkeste aynı yoğunlukta olmuyor. Benim dökülmem çok fazlaydı ve vitamin eksikliği çıktı. Yani “normal” deyip geçmeden kontrol ettirmek mantıklı.

Oyla 0
Sonbahar dökülmesi stresle birleşince daha kötü oluyor. Ben iş temposu arttığında farkı net görüyorum. O yüzden sadece mevsime bağlamıyorum.

Oyla 0
Geri
Üst Alt