Takma Kirpik Nasıl Takılır? Yeni Başlayanlar İçin Adım Adım Rehber

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Berilay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Berilay

Kayıtlı Üye
Kızlar selam! 💕

Takma kirpik takmayı hep zor sanırdım ama birkaç pratikle aslında çok kolay olduğunu fark ettim. İlk denememde yapıştırıcıyı fazla sürdüm, kirpikler kaydı 😅 Sonra öğrendim: az yapıştırıcı, 30 saniye bekleme, sonra uygulama!

Aynada yukarıya bakarak, kirpikleri tam kirpik diplerine hizalayınca sonuç mükemmel oluyor. Bir de önemli detay: cımbız yerine kirpik aplikatörü kullanmak elleri titreyenler için hayat kurtarıyor.

Sizce takma kirpik takmanın en kolay yöntemi ne? Özellikle yeni başlayanlara ne önerirsiniz?

Ben ilk zamanlar çok zorlanıyordum ama şimdi 5 dakikada takabiliyorum. Yapıştırıcıyı sürdükten sonra 20–30 saniye beklemek çok önemli, hemen yapıştırırsan kayıyor. Ayrıca aynayı aşağı koyup bakarak takmak daha kolay oluyor.

İlk başta ellerim titrediği için beceremiyordum. Şimdi bantı biraz kısaltıp takıyorum, göze tam oturuyor. Cımbızla hizalamak yerine küçük aplikatör kullanmak büyük fark yaratıyor. Pratikle mükemmel sonuç alınıyor.

Ben genelde gündüzleri takma kirpik kullanıyorum. İnce uçlu bantlar daha doğal duruyor. Yapıştırıcıyı fırçayla sürmek daha kontrollü oluyor. İlk başta 10 deneme yaptım ama şimdi gözüm kapalı takıyorum.

Yeni başlayanlara tavsiyem: sabırlı olun. İlk denemede kusursuz olmasını beklemeyin. Ben ilk haftalarda hep yamuk takıyordum 😄 Ama doğru teknikle çok kolaylaşıyor. Şeffaf yapıştırıcılar bence daha affedici.

Ben aynayı çenemin altına koyup aşağıya bakarak takıyorum, o zaman daha rahat hizalanıyor. Ayrıca kirpik diplerine ince eyeliner çekmek, bant izini gizliyor. Küçük ama etkili bir ipucu.

Geri
Üst Alt