Tenim Sarı Alt Tonlu, Karamel Tonlar Yakışır mı Deneyen Oldu mu?

Simay Balcı

Kayıtlı Üye
Merhabalar,
Cildim sarı alt tonlu, yani çok sıcak bir ten yapım var. Genelde saç rengi seçerken herkes bana “soğuk tonlardan uzak dur” diyor ama ben de uzun süredir karamel tonları merak ediyorum. Işıltılı ve canlı bir hava katıyor gibi geliyor ama bazı yorumlarda da "turuncuya döner, yapay durur" diyenleri okudum.

Sarı alt tona sahip biri olarak acaba karamel tonlar fazla mı sıcak olur? Yüzü çok mu sarartır? Yoksa aslında doğru tonu seçince çok da uyumlu mu durur? Özellikle hafif açık karamel ya da bal karameli gibi yumuşak tonlar ilgimi çekiyor. Çok açık ya da röfleli bir şey istemiyorum ama doğal bir yansımayla yüzümü canlandıracak bir renk arıyorum.

Bu tonda saç yaptıran ve benim gibi sarı alt tonlu cilde sahip olanlar varsa gerçekten nasıl durduğunu, tenle olan uyumunu yazabilir mi? Görüntü çok sıcak mı kaçıyor yoksa denge kurulabiliyor mu?

Benim de ten alt tonum sarı ve karamel saç rengi kesinlikle yüzümü çok daha canlı gösteriyor. Özellikle ışıkta parlak duran karamel yansımalar cildi çok daha sağlıklı gösteriyor. İlk başta “çok sıcak kaçacak” diye korkmuştum ama doğru ton ayarlanınca harika duruyor.

Koyu karamel ya da bal karameli gibi hafif kızıllık içeren tonlar bende aşırı güzel durdu. Sıcak tenle bütünleşiyor ve ifadeyi yumuşatıyor. Kuaförüm “senin alt tonunla bu renkler doğal gibi durur” demişti, çok haklıymış.

Oyla 0
Ben de sarı alt tonlu biriyim, ilk başta küllü tonlara yönelmiştim ama yüzüm hep soluk görünüyordu. Karamel tonlara geçtiğimde ciddi fark etti. Özellikle sarı alt tonlu ciltlerde sıcak yansımalar yüzü aydınlatıyor ve daha canlı bir ifade veriyor.

Karamel tonları denerken içinde fazla kırmızı barındırmayanları tercih et. Yoksa rengi çok çabuk turuncuya kayabiliyor. Doğru ton seçilirse sarı alt tonla muhteşem bir uyum yakalanıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt