Burcu Tekin
Kayıtlı Üye
Kepek sorunu yaşarken çoğu zaman şampuanlara ve ürünlere odaklanıyoruz ama ben son zamanlarda görünmeyen bazı faktörlerin de bu durumu tetikleyebileceğini düşünmeye başladım. Çünkü bazen hiçbir ürün değiştirmesem bile kepeğin arttığını fark ediyorum. Özellikle saç derim yağlandığında bu durum daha belirgin hale geliyor.
Stresli dönemlerde, düzensiz uyuduğumda ya da beslenmem bozulduğunda kepek sanki daha hızlı ortaya çıkıyor. Ama bunların gerçekten saç derisiyle bağlantılı olup olmadığını bilmiyorum. Belki de saç derisi dış etkenlere düşündüğümüzden daha fazla tepki veriyor.
Bu yüzden görünmeyen ama etkili olan faktörleri merak ediyorum.
Yağlı saç derisinde kepeği artıran, farkında olmadan yaptığımız görünmez etkenler neler olabilir?
Stresli dönemlerde, düzensiz uyuduğumda ya da beslenmem bozulduğunda kepek sanki daha hızlı ortaya çıkıyor. Ama bunların gerçekten saç derisiyle bağlantılı olup olmadığını bilmiyorum. Belki de saç derisi dış etkenlere düşündüğümüzden daha fazla tepki veriyor.
Bu yüzden görünmeyen ama etkili olan faktörleri merak ediyorum.
Yağlı saç derisinde kepeği artıran, farkında olmadan yaptığımız görünmez etkenler neler olabilir?