Zoretanin Sürecinde Saçın Nem Dengesini Korumak Mümkün mü?

Şeyma Balcı

Kayıtlı Üye
Zoretanin kullanmaya başladıktan sonra cildim gibi saçlarım da bambaşka bir hal aldı. Eskiden yağlanmadan şikâyet ederken şimdi aşırı kurulukla mücadele ediyorum. Özellikle uçlar neredeyse saman gibi, dokununca bile kırılacakmış gibi hissediyorum. Krem sürüyorum, maske yapıyorum ama bir süre sonra yine kuruyor.

Sanırım Zoretanin’in saç köklerindeki yağ üretimini baskılaması, bu sorunun ana nedeni. Ama “nem” ve “yağ” aynı şey değil — bu dengeyi kurmak çok zor. Bazen fazla ürün kullanınca saç ağırlaşıyor, bazen de yetersiz kalınca daha da kuru görünüyor.

Sizce bu süreçte saçın nem dengesini korumak için en etkili yöntem nedir?

Doğal yağlar mı, özel maskeler mi yoksa tamamen farklı bir bakım rutini mi işe yarıyor?

Çözüm
Nem için en etkili şey düzenli ama sade bakım. Ben “panthenol ve keratin” içerikli şampuanla haftada iki yıkıyorum. Fazla ürün saçı boğuyor. Uçlara ise argan yağı sürüyorum, özellikle gece yatmadan önce uygulamak fark yaratıyor.
Zoretanin sürecinde nem kaybı çok yaygın. Ben haftada bir hindistancevizi yağı + E vitamini karışımı yapıyorum. Uçlara sürüp 1 saat bekletiyorum. Saç hem parlak hem yumuşak oluyor. Bu karışım yağlı değil, dengeyi çok güzel sağlıyor.

Ben nemi korumak için aloe vera jeli kullanıyorum. Duştan sonra nemli saça az miktarda sürüyorum, saçın nemi hapsoluyor. Ayrıca sülfatsız şampuan şart. Zoretanin sürecinde agresif içerikli ürünler kuruluğu artırıyor.

Nem için en etkili şey düzenli ama sade bakım. Ben “panthenol ve keratin” içerikli şampuanla haftada iki yıkıyorum. Fazla ürün saçı boğuyor. Uçlara ise argan yağı sürüyorum, özellikle gece yatmadan önce uygulamak fark yaratıyor.

Çözüm
Benim kurtarıcım saç kurutma alışkanlığımı değiştirmek oldu. Artık saçımı kendi kendine kurumaya bırakıyorum. Isı kullanmadığım andan itibaren kuruluk azaldı. Ayrıca saç maskelerini durulamadan önce 10 dakika sıcak havluya sarmak da çok işe yarıyor.

Zoretanin döneminde en büyük hata fazla yıkamak. Ben yıkama sıklığını azalttım, iki günde bir yıkıyorum. Bu sayede saç kendi nemini korumaya başladı. Aralarda saten scrunchie kullanmak da kırıkları önlüyor, saç daha yumuşak kalıyor.

Geri
Üst Alt