Cilt Bakımına Yeni Başlamak İstiyorum, Nereden Başlamalıyım?

Murat Kurşun

Kayıtlı Üye
Hiçbir zaman cilt bakımı yapan biri olmadım. Sabah uyan, yüzünü suyla çarp, traş ol, çık — yıllarca böyle geçti. Ama artık aynaya baktığımda yorgun, solgun bir yüz görüyorum. Bir şeylerin eksik olduğu çok belli. Reklamlarda tonla ürün var, ama insan hangisinden başlayacağını bilemiyor.

Abartılı bir rutin istemiyorum, açıkçası o kadar sabrım da yok. Sadece cildim temiz, sağlıklı ve canlı görünsün istiyorum. Herkes bir şey söylüyor: “şunu sür, bunu yapma, önce serum, sonra tonik…” ama o kadar karmaşık ki. Belki tek bir doğru yol yoktur, ama bir başlangıç noktası mutlaka olmalı.

Cilt bakımına yeni başlayan biri için en basit, gerçekten işe yarayan adım ne sizce?

İlk olarak neyle başlamalı, neyi kesinlikle yapmamalı?

Ben de senin gibiydim. Başlangıçta sadece yüz yıkama jeliyle başladım. Üç hafta sonra fark ettim ki cilt daha temiz ve dengeli. Sonra nemlendirici ekledim. İki ürünle bile fark hissediliyor. Önemli olan düzenli yapmak, çok şey sürmek değil.

Oyla 0
En temel şey temizlik bence. İyi bir yüz temizleyici al, sabunla uğraşma. Akşamları yıkayıp yat, o bile cildi toparlıyor. Sonra istersen nemlendirici eklersin. Fazlasına gerek yok, önce alışmak lazım.

Oyla 0
Cilt bakımına başlayınca en büyük hata, her ürünü denemek oluyor. Ben yaptım, cildim daha kötü oldu. Az ama doğru ürün. Dermatologdan cilt tipini öğren, ona göre seç. Başlangıçta üç adım yeterli: temizlik, nemlendirme, güneş koruma.

Oyla 0
Benim başlangıç sürecim epey zordu çünkü bilgi çoktu. Sonra basit düşündüm: yüzünü sabah-akşam temizle, günde bir kez nemlendir, haftada bir maske. Bu kadar. Geri kalan zamanla oturuyor zaten.

Oyla 0
Başlamak en zor kısmı ama bir kez oturtunca otomatik gidiyor. Yüz yıkama jeliyle başla, bir hafta sonra nemlendirici ekle. Fark ettikçe motive oluyorsun. Bir ay sonra aynada kendini daha “toparlanmış” hissediyorsun.

Oyla 0
Geri
Üst Alt