Dolgu Sonrası Asimetri Normal mi, Düzelir mi?

İlayda Özmen

Kayıtlı Üye
Geçen hafta dudak dolgusu yaptırdım ve ilk gün aynaya baktığımda dudaklarımın iki tarafı farklı görünüyordu. Sol taraf biraz daha kabarık, sağ taraf daha inik gibiydi. Doktor “bu geçici, ödem eşit dağılınca düzelir” dedi ama ben endişelendim. Çünkü özellikle konuşurken fark edilir hale gelmişti.

İlk gün zaten şişlik çok fazlaydı, ertesi gün biraz indi ama o asimetri hâlâ duruyordu. Üçüncü gün buz kompresi yaptım, morarma azaldı ama şekil hâlâ eşit değildi. İnternette araştırınca herkes “bir hafta bekle” demiş, ama insan kendi yüzünde görünce sabretmesi zor oluyor.

Bir hafta dolunca fark gerçekten azaldı. Meğer şişlik farklı dağıldığı için geçiciymiş.

Yine de aklımda kaldı, “ya kalıcı olsaydı?” diye.

Sizce dolgu sonrası asimetri normal midir? Yoksa işlem hatası mı sayılır?

Benim de ilk dolgumda aynı şey olmuştu. Doktorum ödemin farklı dağılabileceğini söyledi. Bir hafta sonra tamamen eşitlendi. İlk günlerde şekle bakmamak lazım.

Oyla 0
Asimetri çoğu zaman geçici. Ben iki hafta sonra kontrol randevusuna gittim, küçük bir dokunuş yaptı ve denge sağlandı. Panik yapma, sabırla bekle.

Oyla 0
Bende bir taraf daha dolgun görünüyordu ama üçüncü günden sonra eşitlendi. Bazen kas farkı bile buna sebep olabiliyor. Masaj yapmamak önemli.

Oyla 0
Asimetri ilk günlerde normal çünkü dolgu yerleşiyor. Benimki 10. gün düzeldi. Gerekirse doktor küçük bir düzeltme yapabiliyor. Erken müdahale etmemek lazım.

Oyla 0
Benim tecrübem: sabırlı ol. Şişlik farklı bölgelerde daha uzun kalabiliyor. Genelde 1-2 hafta içinde tamamen oturuyor. Kalıcı asimetri çok nadir.

Oyla 0
Geri
Üst Alt