Erkekler Saç Serumu Kullanırken Nelere Dikkat Etmeli?

Recep Soykan

Kayıtlı Üye
Saç serumu kullanmayı düşündüğümde asıl zorlandığım konu, nasıl ve neye göre kullanmam gerektiğini bilmemek oldu. Piyasada çok fazla ürün var ve neredeyse hepsi benzer şeyler vaat ediyor. Ancak kullanım şekli konusunda net bir yönlendirme bulmak zor.

Bazı serumların saç derisine uygulanması gerektiği yazıyor, bazıları ise sadece saç tellerine sürülmesini öneriyor. Bu farklar kafamı karıştırıyor çünkü yanlış kullanımın ürünü etkisiz hâle getirebileceğini düşünüyorum. Özellikle saç derisi hassas olan biri olarak hata yapmak istemiyorum.

Bir diğer konu da kullanım sıklığı. Her gün kullanan da var, haftada birkaç kez kullanan da. Düzenli kullanımın önemli olduğu söyleniyor ama fazla kullanmanın saç derisini yorup yormayacağını bilmiyorum. Ayrıca serumu sürdükten sonra saçın yıkanma süresiyle ilgili de farklı görüşler var.

Serumu kullanırken başka ürünlerle birlikte kullanmak doğru mu, yoksa tek başına mı devam etmek gerekir, bu da kafamı kurcalıyor. Çünkü saç bakımında her şeyin birbirini etkileme ihtimali var.

Bu yüzden saç serumu kullanan erkeklerin, nelere dikkat ettiklerini ve hangi noktalarda hata yaptıklarını öğrenmek istiyorum.

Erkekler saç serumu kullanırken en çok hangi noktalara dikkat etmeli?

Ben ilk başta serumu yanlış kullandım. Saç tellerine sürüyordum, fayda görmedim. Sonra saç derisine masajla uygulayınca daha iyi sonuç aldım. Kullanım talimatını doğru anlamak gerçekten önemli.

Oyla 0
Her gün kullanmak bende kaşıntı yaptı. Sonradan gün aşırı kullanmaya başladım ve sorun kalmadı. Her saç derisi aynı tepkiyi vermiyor, bu yüzden gözlem yapmak gerekiyor.

Oyla 0
Serumu sürdükten sonra saçımı hemen yıkamıyorum. En az birkaç saat kalmasına dikkat ediyorum. Bu şekilde etkisinin daha iyi olduğunu düşünüyorum. Acele etmek ürünü boşa harcatıyor.

Oyla 0
Ben serumu başka ürünlerle aynı anda kullandığımda fayda görmedim. Sonra sadeleştirdim ve sadece seruma odaklandım. Bazen az ürün daha iyi sonuç verebiliyor.

Oyla 0
Düzenli ama sabırlı olmak şart. İlk haftalarda sonuç beklemek hayal kırıklığı yaratıyor. Ben bunu geç anladım. En az iki ay düzenli kullanmadan yorum yapmak zor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt