İpek Kirpik Bakımı Nasıl Yapılır, Uzun Ömürlü Olması İçin Ne Yapılmalı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Talya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Talya

Kayıtlı Üye
Kızlar merhaba! 👁️

Bu aralar ipek kirpik yaptıranların sayısı inanılmaz arttı ve ben de geçen ay sonunda kendime bir güzellik yaptım. İlk gün aynaya baktığımda bayıldım, ama sonrasında aklıma tek bir şey takıldı: “Bunların uzun ömürlü olması için ne yapmalıyım?”

Bazı arkadaşlarım 1 ay dayandığını söylüyor, bazıları ise 10 günde dökülüyor. Demek ki iş sadece uygulamada değil, sonrasındaki bakımda bitiyor.

Ben her sabah kirpik fırçamla nazikçe tarıyorum, yüzümü yıkarken suyu doğrudan gözüme tutmuyorum. Ama bir kere aceleyle yüzümü yıkarken kirpiklerim karıştı, sonra fırçalamak zorunda kaldım. O yüzden naziklik şart.

Ayrıca uzmanım, yağ bazlı ürünlerden uzak durmamı söyledi. Micellar suyla makyaj temizlemek gerçekten fark yaratıyor.

Siz ne düşünüyorsunuz? İpek kirpiklerin daha uzun ömürlü olması için en etkili bakım rutini sizce ne?

Ben 3 haftadır ipek kirpik kullanıyorum, hâlâ ilk günkü gibi duruyor. Her sabah özel kirpik fırçasıyla tarıyorum ve yatmadan önce göz çevreme hiçbir krem sürmüyorum. Yağ bazlı ürünlerden tamamen uzak duruyorum. Ayrıca yüzümü kurularken havluyu bastırmadan sadece hafifçe tampon yapıyorum. Gerçekten fark ediyor.

Benim en büyük sırrım sabır. Duştan sonra kirpiklerin kendi kendine kurumasını bekliyorum, asla saç kurutma makinesi tutmuyorum. Ayrıca haftada bir kirpik temizleme köpüğü kullanıyorum, o hem hijyen sağlıyor hem de dökülmeyi azaltıyor. Bu şekilde 4 haftaya kadar dayanabiliyor.

İpek kirpiklerin ömrü tamamen bakımda gizli. Ben kirpik fırçamı çantamda bile taşıyorum. Sabah akşam tarayınca karışmıyor, doğal görünümünü koruyor. Bir de uyurken yüzüstü yatmamak çok önemli. Bu kadar basit önlemlerle 1 ay bile dayanabiliyor.

Ben genelde makyaj yapmıyorum ama yaparsam da su bazlı ürünler kullanıyorum. Makyaj temizliğinde pamuklu çubukla dipleri temizliyorum. Kirpik temizleme köpüğü alalı çok fark etti. Eskiden 2 haftada dökülüyordu, şimdi 1 ay kadar dayanıyor. Gerçekten bakım fark yaratıyor.

Ben haftada bir hint yağıyla kirpik diplerimi besliyorum, tabii kirpiklere değil, sadece dibine çok az sürüyorum. Kirpiklerim daha güçlü oldu. Ayrıca sabahları mutlaka fırçalıyorum, bu sayede yapışmıyorlar. Kısacası ipek kirpik istiyorsan, biraz özen göstermen şart.

Geri
Üst Alt