İpek Kirpik Fiyatları 2025 Güncel Liste – Şehir Şehir Fiyat Farkı Var Mı?

Yaren Akkuş

Kayıtlı Üye
Kızlar selam! 🌸

Uzun zamandır ipek kirpik yaptırmak istiyordum ama son zamanlarda fiyatlar o kadar değişken ki, neye inanacağımı şaşırdım. İnternette 600 TL’ye yapan da var, 1500 TL isteyen de! Geçen hafta İstanbul’da bir merkez aradım, bana 1200 TL dediler. Sonra memlekete gittiğimde aynı işlem için 700 TL fiyat verdiler.

Aradaki fark gerçekten şaşırtıcı. Üstelik sadece şehir değil, semt farkı bile inanılmaz. Mesela Nişantaşı’nda 1800 TL diyen var, Esenyurt’ta 600 TL’ye yapan. Tabii malzeme kalitesi, kullanılan yapıştırıcı, kirpik yoğunluğu gibi detaylar da fark yaratıyor.

Ama ben şunu fark ettim: ucuz olan her zaman iyi çıkmıyor. Bir arkadaşım ucuza yaptırdı, 10 günde döküldü. Benim gittiğim yerde 3 hafta dayandı.

Sizce 2025’te ipek kirpik için ideal fiyat aralığı ne olmalı? Gerçekten şehir farkı bu kadar etki ediyor mu, yoksa tamamen merkezin kalitesine mi bağlı?

Ben İzmir’de yaptırıyorum, 1000 TL ödüyorum ve gayet memnunum. Daha önce İstanbul’da 1400 TL’ye yaptırmıştım ama hiçbir fark görmedim. Önemli olan kirpikçinin elinin hafif olması ve iyi ürün kullanması. Ucuza yaptırayım derken kalitesiz malzeme kullananlara dikkat etmek lazım, sonra göz yanması oluyor.

Ankara’da genelde 1000-1200 TL civarında değişiyor. Ben 950 TL’ye yaptırdım, 1 ay dayandı. Malzeme kalitesi gerçekten fark ettiriyor. Arkadaşım aynı gün başka yerde 700 TL’ye yaptırdı, 10 günde bitti. O yüzden bence “pahalı” değil, “dengeli” fiyat bulmak önemli.

Ben Bursa’dayım, burada fiyatlar 600-900 TL arası. İlk defa yaptıranlar için 600 TL gayet iyi ama devam ederseniz biraz daha kaliteli malzeme tercih etmek gerekiyor. Benim kirpiklerim ince telli olduğu için hassas yapıştırıcı istedim, biraz daha fazla ödedim ama gözüm hiç tahriş olmadı.

İstanbul’da fiyatlar uçmuş durumda! Geçen ay 1300 TL verdim. Kirpiklerim çok güzel oldu ama bu kadar sık yaptırınca bütçe zorluyor. Artık sadece özel günlerde yaptırmayı düşünüyorum. Fiyat farkı kesinlikle şehirden çok semtle alakalı, aynı şehirde bile %100 fark var.

Ben Antalya’dayım, burada genelde 750-900 TL civarı. Yaz sezonu açılınca biraz artıyor çünkü turist yoğunluğu oluyor. Aslında fiyat farkından çok, yapılan işin kalitesi önemli. İyi bakım yapılırsa verdiğin paraya değiyor, kötü yapılırsa 300 TL bile fazla geliyor.

Geri
Üst Alt