İpek Kirpik Taktırmak Zararlı Mı, Kirpik Döker Mi?

Yasemin Akay

Kayıtlı Üye
Uzun zamandır ipek kirpik yaptırmak istiyordum ama hep içimde bir korku vardı: “Acaba kendi kirpiklerimi döker mi?”

Arkadaşlarımın kimisi çok memnun, kimisi “kirpiklerim bitti” diyor. Ben de geçtiğimiz ay denemeye karar verdim. İlk başta sonuç mükemmeldi! Gözlerim anında daha çekici durdu, sabah rimel sürmeden çıkabilmek müthiş bir rahatlıktı.

Fakat iki hafta sonra fark ettim ki, bazı yerlerde kirpiklerim seyrekleşmiş. Panikledim tabii… Hemen uzmanıma danıştım. Meğer ben yüzümü yıkarken kirpik diplerine fazla bastırıyormuşum. Ayrıca bazı kızlar gibi ben de maskara sürmeye devam etmiştim, o da zararlıymış. Şimdi doğal yağlarla bakım yapıyorum, biraz toparladı ama hâlâ emin değilim.

Sizce ipek kirpik kendi kirpiklerimizi gerçekten zayıflatıyor mu, yoksa yanlış bakım mı bu sonucu doğuruyor?

Kirpik dökülmesi yaşayan var mı, yoksa ben mi abartıyorum?

Ben ilk yaptırdığımda çok memnundum ama 3 hafta sonra çıkarttırınca kendi kirpiklerimin kısaldığını fark ettim. Uzmanım “söküm işlemini evde yapma” demişti, ben dayanamadım, kendim çıkardım. Büyük hata! Şimdi hint yağıyla bakım yapıyorum. Dikkatli olursan dökülme olmuyor bence.

2 yıldır düzenli olarak taktırıyorum, hiçbir dökülme yaşamadım. Doğru kişiyle çalışmak çok önemli. Kökleri zorlayan ucuz malzemelerle yapılan uygulamalar kirpiğe zarar veriyor. Ben her 1,5 ayda bir ara veriyorum. Kirpiklerim hâlâ eskisi gibi güçlü, o yüzden zararlı olduğunu düşünmüyorum.

Benim göz yapım hassas, ilk uygulamada hafif yanma oldu ama dökülme yaşamadım. Bence temizlik kısmı en kritik nokta. Makyaj kalıntısı kalırsa kökleri zayıflatıyor. Her akşam micellar suyla nazikçe temizliyorum. Düzenli bakım yapıldığında zararlı değil, sadece özen istiyor.

Ben yanlış kişiye yaptırmıştım, çok yoğun yapıştırıcı kullandı. 2 hafta sonra kirpiklerim yapış yapış oldu, çıkartırken yarısı döküldü. Sonra iyi bir merkez buldum, şimdi düzenli gidiyorum, hiç sorun yaşamadım. Uzman seçimi bu işin en önemli kısmı diyebilirim.

Geri
Üst Alt